Compart Telecom

Compart Telecom

Laatste Nieuws & Ontwikkelingen

Vergelijken, vergelijken en nog meer vergelijken.

Doen we altijd de beste aankoop?

Als consument kopen we graag dingen, dat mag duidelijk zijn. Maar we worden als consument eerst graag geïnformeerd over verschillende prijzen, aanbiedingen en mogelijkheden. We willen voor de peace of mind eerst weten of we wel de juiste en beste keuze maken. We schrijven ons daarom in voor nieuwsbrieven, ontvangen reclame folders en gaan op zoek via het grote Google.

Vergelijking websites

Via het Google vinden we vaak een aantal vergelijkingswebsites; bekende zijn  tweakers, kieskeurig en beslist.nl. Maar er zijn ook vergelijking websites voor enkel een product, en je kunt het zo gek niet bedenken maar er staan als zelfs vergelijking websites voor bijvoorbeeld stofzuigers of zelfs potloden. Grote partijen zijn vaak groot fan van vergelijkingsmogelijkheden. Het biedt namelijk een leuke bijverdienste . Een grote blog kan namelijk zijn bezoekers doorsturen naar een webshop of andere partij. Vervolgens zal de blog een kleine commissie ontvangen per doorgestuurde bezoeker. Dit is uiteraard een goede ontwikkeling; web-beheerders willen namelijk een zo sterk mogelijke prijsvergelijker ontwikkelen. En wij als consument krijgen een steeds transparanter beeld van de markt! White_iPhone_4S_with_screen_protector_vs_iPhone_5S

Telefoons vergelijken

Op smartphone gebied zijn de prijsvergelijkers misschien nog wel het populairste. Een smartphone kopen is een flinke uitgave het is daarom fijn om de verschillende prijzen te kunnen vergelijken. Daarnaast wil je graag weten of je moet kiezen voor een smartphone met abonnement of eentje met los toestel. We hebben geen zin om talloze webwinkels te bezoeken en alle prijzen en aanbieders te vergelijken. Een prijsvergelijker zorgt er ook voor dat je als bijvoorbeeld smartphone verkopen weet wat de concurrent voor een prijs hanteren, en hier wil je natuurlijk onder gaan zitten. De markt is dus concurrent waardoor de prijzen laag blijven.

Missen we nog prijsvergelijkers?

Voor producten is het redelijk eenvoudig om een prijsvergelijker te ontwikkelen. Voor diensten lijkt dit lastiger, dit uiteraard omdat de kwaliteit zeer verschillend kan zijn. Niet elke schilder schildert hetzelfde of niet elke website bouwer bouwt dezelfde website. Een website laten maken is voor een leek vaak hetzelfde kunstje toch verschillen de prijzen enorm. Dit webdesign bedrijf in Nijmegen vraagt tussen de €999,- en €3000,- voor een website terwijl sommige full service internet bureau’s toch al snel richting een ton gaat voor één website. Als internet expert snap je dit verschil echter als leek op internet gebied zal je dit verschil niet kunnen verklaren. Een prijsvergelijker zal niet alleen de markt transparanter maken maar ook de consument beter kunnen informeren wat hij krijgt voor de prijs. De prijsvergelijker voor een website bouwer zal dus veel complexer zijn, er spelen namelijk meer variabele. Toch kan er met veel planning en expertise een prijsvergelijker ontwikkelt worden; een waar de factoren allemaal worden weergegeven en de klant uiteindelijk een partij vind die naadloos aansluit bij zijn of haar wensen.