Compart Telecom

Compart Telecom

Laatste Nieuws & Ontwikkelingen

5 iPhone X features die je nog niet kent

apple-2744087_960_720

Inmiddels weten de meeste mensen dat de iPhone X een ander design heeft en werkt met gezichtsherkenning. Toch zijn er nog veel features. Hier 5 features die je waarschijnlijk nog niet wist.

1. Nieuwe wallpapers en ringtones

Je wilt natuurlijk wel laten weten dat jij de iPhone X hebt. Dit kan met de nieuwe wallpapers en ringtones die alleen iPhone X gebruikers hebben.

2. Tap to wake

Bij eerdere versies moest je natuurlijk de homeknop gebruiken om de telefoon ‘wakker’ te maken. Echter bij de iPhone X is de homeknop afwezig. Apple heeft daarom ervoor gezorgd dat je de telefoon ‘wakker’ kunt maken door overal op het scherm te tikken. Daarnaast zal de telefoon ook ‘wakker’ worden wanneer je de telefoon oppakt, dit komt door speciale sensoren die merken dat het toestel beweegt. Deze sensoren hadden de eerdere iPhones echter ook al.

3. Nog sneller multitasken

Op de eerdere iPhones kun je twee keer op de homeknop drukken om vervolgens te switchen tussen geopende schermen. De iPhone X heeft dit slimmer gedaan. Met een simpele veegbeweging aan de onderkant van het scherm kun je snel bladeren door alle geopende schermen. Hierdoor kun je dus nog sneller switchen tussen verschillende schermen.

4. Notificaties niet zichtbaar

Niet iedereen wil graag dat notificaties mee gelezen kunnen worden wanneer je telefoon bijvoorbeeld bij een verjaardag op tafel ligt. Om je privacy te beschermen schermt de nieuwe iPhone automatisch de  inhoud van je notificaties af. Pas als de telefoon herkent dat jij het bent wordt de inhoud van je meldingen getoond. Kortom, niemand kan jouw notificaties zien als jij dit zelf niet activeert.

5. Een wakker die automatisch zachter gaat.

Wanneer de wekker gaat ’s ochtends en jij kijkt naar je scherm gaat de wekker automatisch zachter. De iPhone weet namelijk op dit moment dat jij wakker bent dankzij de gezichtsherkenning. Met name je partner die wat langer in bed wil blijven liggen zal hier blij mee zijn!